Kunstgrassoorten voor in en rondom je huis

Uiterlijk en uitstraling van kunstgras bij jou thuis

Overweeg je om kunstgras te kopen voor thuis? Wij helpen je hier graag bij verder! Onderaan deze pagina vind je alle soorten kunstgras. Om de zoektocht te vereenvoudigen, hebben wij in ons menu een selectie van kunstgras samengesteld voor de segmenten Tuin, Balkon, Dakterras, Zwembad, Speelgras, Terras en Huis

Je zult versteld staan van de natuurlijke uitstraling die vele soorten kunstgras vandaag de dag hebben. De kwaliteit speelt hierbij een doorslaggevende rol. De soorten kunstgras van Kunstgras.nl zijn zorgvuldig geselecteerd en enkel Europese producties, waarbij de kwaliteit altijd centraal staat. Je kunt vele jaren genieten van prachtig groen gras, met als groot voordeel het weinige onderhoud hierbij.

Kunstgras groeit niet, droogt niet uit en kan niet door de zon verbranden of verkleuren. Het gras maaien, verticuteren en bemesten behoren voorgoed tot de verleden tijd. Ook hoeft het gras bij aanhoudende droogte niet meer gesproeid te worden. Het voordeel van waterbesparing zal voor iedereen duidelijk zijn. Enkele voordelen op een rijtje:

Afhankelijkheid van seizoenen / klimaten

Echt gras verkleurt elk seizoen en ook gedurende het seizoen. In de zomer kan het door aanhoudende droogte geel of bruin verkleuren. In de winter is het niet zo helder groen als in de lente of zomer. Kunstgras heeft deze eigenschap niet. Elk seizoen is het even groen. En door de hoge UV-bestendigheid van het kunstgras jaren lang.

Vrieskou kan het kunstgras niet aantasten, maar je moet tijdens de koude maanden wel opletten met de belasting van het gras. Na een periode van vorst ontdooit sneeuw of ijs langzaam van bovenaf. Onder het kunstgras, in de ondergrond, kan de grond eventueel nog wel bevroren zijn. Het smeltwater kan daardoor niet in de ondergrond wegstromen. We noemen dit opdooi. Betreed het kunstgras in deze situatie zo min mogelijk. Intensief gebruik bij opdooi kan leiden tot oneffenheden in de ondergrond die blijvend zijn.

kunstgras gebouw
kunstgras snijden

Gras op plaatsen waar het moeilijk groeit

Er zijn nu eenmaal plaatsen waar gras nauwelijks of zelfs helemaal niet wil groeien. Denk maar eens aan schaduwrijke (bijvoorbeeld onder een grote boom) of zeer vochtige plekken in de tuin.

Bij een zwembad heeft echt gras nogal te lijden van het chloor en door de intensieve belasting. Ook spelende en misschien wel sportende kinderen richten schade aan het gazon aan, zelfs wanneer je een speelgazon- of sportmengsel hebt gebruikt.

Natuurlijk groeit echt gras al helemaal niet op een balkon of dakterras, of binnen. Voor al deze toepassingen in en om je huis kun je overwegen een gazon van kunstgras aan te leggen. Bij het aanleggen van kunstgras is het wel van belang om te letten op de waterafvoer van het kunstgras.

Onkruid en ongedierte bij kunstgras

Of er onkruid tussen je kunstgrasgazon kan groeien, hangt af van een aantal factoren. Deze zijn:

De kwaliteit kunstgras die je hebt gekocht.
Bij sommige kunstgrasmerken moet je een drukverdeeldoek onder het gras gebruiken. Dit doek dient dan tevens als anti-worteldoek.
Er zijn ook kunstgrassoorten op de markt die worden bevestigd op een speciale sterke rug. Hier kunnen wortelonkruiden niet doorheen groeien. Laat je over dit aspect voor aankoop dus goed informeren.

Het onderhoud dat je aan het kunstgras pleegt.
Het is aan te raden het kunstgazon regelmatig te vegen. Zaden van omringende begroeiing en onkruid in de tuin kunnen namelijk in het kunstgras komen. Deze veeg je echter eenvoudig weg.
Mocht er onverhoopt toch onkruid groeien, dan is dit makkelijk met de hand te verwijderen, of met een onkruidverdelgingsmiddel te bestrijden. De onderhoudsbehoefte van kunstgras is minimaal.

Molshopen zul je in een kunstgrasgazon niet tegenkomen. Mollen kunnen een echt gazon flink aantasten. Met een gazon van kunstgras heb je hier geen last van. Een mol kan namelijk niet door de sterke rug van een kunstgrasgazon heenkomen. Ook ander ongedierte heeft in kunstgras niets te zoeken. Juist omdat het kunstgras is.

kunstgras mollen
kunstgras huisdieren

Spelende kinderen en huisdieren

Behalve het grote voordeel van een minimum aan onderhoud heeft kunstgras nog een aantal praktische voordelen. Kinderen hebben na het spelen in het gras geen groene broek. Ook van hooikoorts die door gras wordt veroorzaakt, zul je geen last meer hebben.

Huisdieren kunnen de altijd schone en droge kunstgrasmat erg waarderen. Een ongelukje van je huisdieren is zo weggehaald. Kunstgras van een goede kwaliteit zal niet verkleuren door urine. Spoel het voor uw eigen hygiëne wel even na met water. Vaste ontlasting moet altijd verwijderd worden. Pas er ook voor op dat het niet in je kunstgrasmat wordt vertrapt. Spoel, na het verwijderen van de ontlasting, de plek altijd grondig na met water.

Het kunstgras is voor spelende kinderen en huisdieren veilig, waardoor het bijzonder goed toepasbaar is in en om je huis.

Om jouw zoektocht te vereenvoudigen hebben wij in ons menu een selectie van kunstgras samengesteld. Voor de segmenten Tuin, Balkon, Dakterras, Zwembad, Speelgras, Terras en Huis. Zelf de kwaliteit van ons kunstgras ervaren? Vraag dan onze gratis samples aan en kijk daarbij goed naar verschillende segmenten. Wij rekenen geen verzendkosten voor het toesturen van deze samples.

Filters Showing all 9 resultaten
Prijs
Zachtheid
1 of hoger
Beoorderling
Geschikt voor
Rolbreedte
Poolhoogte
Sorteren op