Heb ik valdemping nodig onder mijn kunstgras?

In veel gevallen wordt natuurlijk gras vervangen door kunstgras. Wanneer de kunstgrasmat wordt gelegd bovenop een stenen of zand krijgen wij van Kunstgras.nl vaak de vraag of kunstgras voldoende is als ondergrond. Ondanks dat bepaalde kunstgras soorten al zacht zijn van zichzelf kan de kunstgrasmat nog zachter gemaakt worden gemaakt. Dit kan door middel van het gebruiken van zogeheten valdemping. Zoals de naam al impliceert, breekt valdemping de val van een volwassene of een kind. Doordat valdemping bestaat uit schuimachtig materiaal of een kunstvezelmat opgebouwd uit foamvlokken wordt de impact van de val beperkt. De onderstaande informatie gaat dieper in op hoe valdemping wordt aangelegd en de voordelen van valdemping.

Het aanleggen van valdemping

Na het egaliseren van de ondergrond wordt de valdemping aangebracht. Valdemping is makkelijk op maat te snijden, waardoor rondingen of lastige hoeken geen probleem zijn. De dempingsplaten van Kunstgras.nl zijn gecertificeerd volgens de Nederlandse norm NEN-EN 117. Deze norm specificeert de manier en methoden waarmee de impact wordt berekent. De dempingsplaten worden geleverd in het formaat 225 x 90 cm en kunnen als puzzelstukken in elkaar geklikt worden. De valdemping van Kunstgras.nl is leverbaar van 10 mm tot 55 mm. Daarnaast zijn de dempingsplaten per stuk te bestellen.

Voordelen van valdemping

Naast dat valdemping de val van een volwassene of kind breekt, heeft valdemping nog meer voordelen. Deze voordelen hebben wij op een rijtje gezet.

  • Valdemping heeft drainerende werking, waardoor water makkelijker wegloopt.
  • Valdemping is druk verdelend. Hierdoor kan er gerust een tuinset of een opblaaszwembad op uw kunstgras geplaatst worden
  • Valdemping heeft een egaliserende werking. Hierdoor kunnen oneffenheden in de kunstgrasmat kunnen worden weggewerkt en is een stabilisatiedoek overbodig.
  • Valdemping is verkrijgbaar in verschillende afmetingen en makkelijk op maat te snijden. Hierdoor is valdemping aanleggen in  rondingen geen problemen.

Benieuwd naar onze
soorten kunstgras?