Ondergrond kunstgras

Waar moet je rekening mee houden bij de ondergrond van kunstgras?

In principe kan kunstgras op elke ondergrond gelegd worden. Ook op beton en over bestaande bestrating heen, bijvoorbeeld als het kunstgras wordt gebruikt als bodembedekking binnen of op het balkon. Vooraf moet de ondergrond echter wel genivelleerd worden, om beschadigingen aan het kunstgrastapijt te voorkomen. Gebruik je het kunstgras als bodembedekking in de tuin, dan is het aan te raden een ondergrond aan te brengen die gelijk is aan die voor straatwerk.
Mocht de kunstgrasondergrond weinig waterdoorlatend zijn, bijvoorbeeld bij zware klei- of leemgrond, dan is het verstandig de tuin vooraf te draineren.

Kunstgras kan zelfs op hellingen worden toegepast, zolang het een gelijkmatige glooiing betreft. Door temperatuurschommelingen zal het kunstgras zich vanzelf vormen naar de ondergrond. Als het een steilere helling betreft, is het raadzaam om in elk geval de bovenkant te verankeren.

Wel moet er aandacht worden besteed aan de waterafvoer. Als je kunstgras in de tuin legt, moet de ondergrond vlak, stabiel en drainerend zijn. Wil je kunstgras op je balkon of dakterras aanleggen, dan moet er gebruik worden gemaakt van drainagematten.

Lees hier ons uitgebreide stappenplan voor het zelf aanleggen van kunstgras.

Selecteer hieronder onze beschikbare producten voor de ondergrond van je kunstgras.

kunstgras ondergrond
Filters Showing all 2 resultaten
Prijs
Zachtheid
1 of hoger
Beoorderling
Geschikt voor
Rolbreedte
Poolhoogte
Sorteren op