Onkruid en kunstgras

Groeit er onkruid door het kunstgras? Nee, niet als je het op de juiste manier installeert. Lees in het onderstaande artikel waar u rekening mee moet houden.
kunstgras onderhoud

Als u uw kunstgras op de juiste manier installeert, dan zult u geen last hebben van onkruid als u het gebruikelijk onderhoud blijft uitvoeren. In deze blog behandelen wij het onderdeel onkruid bij kunstgras.

Door de dikte van de mat in combinatie met de backing en onderdoek is het vrijwel onmogelijk voor onkruid om van onder uit te groeien. Echter adviseren wij om de meeste van onze soorten kunstgras te voorzien van instrooizand, waardoor de mogelijkheid bestaat dat zaadjes op de mat waaien en in het zand ontkiemen, maar zijn deze eenvoudig te verwijderen of zullen in de zomer snel verdrogen. Het regelmatig borstelen of harken van uw kunstgras wordt hiernaast dan ook aangeraden.

Onder uw kunstgras dient u altijd een drukverdeeldoek te hanteren. Naast het kenmerk dat het drukverdelend is, zal het onkruid helemaal kansloos maken in combinatie met de zandlaag die u onder u mat heeft liggen.

Heeft u na het lezen van deze blog nog vragen over onkruid in combinatie met kunstgras? Neem dan gerust contact met ons op.

Ook interessant voor jou