Kunstgras Kopen

Kunstgras biedt vele voordelen voor veel verschillende toepassingen. Deze website geeft u een uitgebreid overzicht van de vele voordelen voor particulieren, overheden en sportclubs. Wilt u ook kunstgras kopen? Op deze pagina vindt u een korte samenvatting. Via onze webshop kunt ook direct kunstgras bestellen.

Kunstgras Particulieren

  • Veel particulieren kopen kunstgras wanneer men te kampen heeft met veel schaduw of een bodem die niet is geschikt voor natuurgras. Dit kunnen bijvoorbeeld balkons en dakterrassen zijn, maar ook tuinen met een onvruchtbare grond. Particulieren die geen trek meer hebben in grasmaaien en ander onderhoud zijn ook zeer geholpen met kunstgras.

    Verticuteren en bemesten is niet meer nodig en u heeft het hele jaar door een prachtig groen gazon. Ook als uw kinderen zeer intensief gebruik maken van het gras.

    Wat particulieren als nadelen zien is dat men vaak de geur van het echte gazon mist. Met name als het net is gemaaid geeft natuurgras die specifieke geur af die u nooit en te nimmer zult ervaren als u afstapt van natuurgras.

Prijs Kunstgras

De prijzen zijn afhankelijk van een aantal aspecten. Zo is het ene type gras veel dichter dan het andere type. Hoe dichter het product, hoe meer materiaal er is gebruikt en hoe duurder het product is. Hetzelfde geldt voor de poolhoogte. Een hogere poolhoogte vergt meer materiaal waardoor een hogere prijs ook logisch is. Daarnaast worden er verschillende grondstoffen gebruikt, zoals PE, PP en Nylon.

De prijzen van deze grondstoffen verschillen uiteraard waardoor het eindproduct ook in prijs verschilt. Verder vergt het ene type wel invulling en het andere type niet. Wij raden u aan uw leverancier de voor- en nadelen van de verschillende systemen uit te laten leggen waardoor u de juiste keuze kunt maken voor uw budget en toepassing. De meest economische producten zullen beginnen vanaf EUR 15,- (als u in ieder geval enige kwaliteit wenst).

Kunstgras voetbal

  • Kunstgras is ook zeer geschikt voor voetbal en andere sporten. Met name hockey en tennis zijn al vele jaren geleden afgestapt van natuurgras. Bij voetbal begint dit ook langzaam maar zeker te komen. Veel pupillen spelen haast nooit meer op natuurgras. Zij hebben niet de gevoelsmatige voorkeur voor gras omdat ze er mee opgegroeid zijn. Integendeel, zij zijn opgegroeid met kunstgras.

  • Voetbal

Moderne typen gras voor voetbal lijken steeds meer op echt natuurgras waarbij men de voet steeds makkelijker onder de bal kan krijgen. Ook leveren slidings niet langer sneller brandplekken op als droog natuurgras. Ook wijzen diverse wetenschappelijke onderzoeken uit dat de kans op blessures niet groter in vergelijking met natuurlijk gras. Deze ontwikkelingen stemmen de producenten positief of de groei van de markt de komende jaren.

lHetzelfde is gebeurd bij Hockey vele jaren geleden. Nu is kunstgras in de hockeywereld niet meer weg te denken. De bal rolt snel en voorspelbaar en dat is iets dat bij natuurgras nooit het geval zal zijn. Bij tennis wordt vaak gebruik gemaakt van gravelkleuren. Gravel is een prachtige baansoort maar het vergt veel onderhoud. Rood kunstgras is daarvoor de perfecte oplossing.

Kunstgras leggen

Als u enigszins handig bent dan is het heel goed mogelijk om kunstgras in uw tuin of op uw balkon te leggen. Er zijn online diverse handleidingen te verkrijgen die u vertellen welk gereedschap u nodig heeft en welke hoeveelheid lijm en lijmdrager nodig is.

Heeft u echter een complexe tuin met hoogteverschillen en/of veel uitsparingen en hoeken, dan is het raadzaam een expert in te schakelen.

Meer informatie over: