Kunstgras voetbalveld

Kunstgras VoetbalveldKunstgras voetbalvelden worden steeds meer geaccepteerd vanwege de vele voordelen die het heeft ten opzichte van natuurgras.

Uiteraard zal elke voetballiefhebber nog steeds een voorkeur hebben voor perfect natuurgras, maar helaas zal dit alleen aan het begin van het seizoen haalbaar zijn.

De nieuwste generaties kunstgras voetbalvelden hebben een zeer natuurlijke uitstraling. Daarnaast is het ook niet langer zo hard als vroegere typen kunstgras. Vroeger moest men zich inhouden bij het maken van slidings om geen schaaf- en brandplekken op te lopen. Dat is niet langer het geval. Het is niet voor niks dat steeds meer voetbalclubs uit de ere- en eerste divisie kiezen voor kunstgras waaronder PEC Zwolle, Heracles Almelo, Cambuur Leeuwarden en FC Dordrecht.

Bijkomend voordeel is dat een kunstgras voetbalveld een duurzaam en economisch bouwmateriaal is, zonder de beperkingen van natuurlijk gras. Zonder dat u dikke lagen teeltaarde hoeft aan te leggen, het gras te maaien, te besproeien of te bemesten kan er het hele jaar door gesport worden op kunstgras. Qua onderhoud is kunstgras dan ook goedkoper dan natuurgras.

Om de eigenschappen van kunstgras te verbeteren is er onderzoek gedaan naar balgedrag, blessure-risico’s en de gevolgen van slidings. Gebaseerd op een combinatie van metingen en bio-mechanische simulaties is een rekentool ontwikkeld die de eigenschappen van een nieuw te ontwikkelen kunstgras voetbalveld voorspelt.

Door in detail te kijken naar sliding- en draaibewegingen is met name aandacht besteed aan de blessurekans op het kunstgrasveld, zowel voor wat betreft enkel- en knieblessures alsook voor het optreden van wonden door slidings van de onbeschermde huid op het kunstgrasveld. Mede gebaseerd op deze ontwikkelingen heeft de FIFA het spelen van wedstrijden op deze nieuwe kunstgrasvelden toegestaan.

Kunstgras is niet afhankelijkheid van seizoenen / klimaten

Echt gras verslechterd gedurende het seizoen. Door intensief gebruik hebben veel clubs het probleem dat velden er al 2 maanden na de start van het seizoen erbamelijk bij liggen. Vrieskou of veel regen kan het kunstgras niet aantasten mits de installatie op de goede manier is voorbereid en uitgevoerd.

XtraGrass natuurlijk gras op een synthetische basis

XtraGrass is een ideale oplossing voor clubs die (nog) geen volledig kunstgras veld willen maar wel zoeken naar mogelijkheden om meer speeltijd te creëren op de natuurgras velden. Mocht u interesse hebben in een kunstgras voetbalveld of XtraGrass? Neem contact met ons op voor meer informatie.