Wat kost kunstgras nou eigenlijk?

Het is een van de meest gestelde vragen die we krijgen: “Wat kost kunstgras nou eigenlijk?” Er is echter geen eenduidig antwoord op die vraag, want de kosten worden bepaald door meerdere factoren. Hieronder lichten we kort toe welke factoren dat zijn, en proberen we inzicht te geven wat je van de kunstgras prijs kunt verwachten.
Prijs kunstgras tuin

Wat kost kunstgras

De kosten van kunstgras zijn afhankelijk van onder andere:

  • De toepassing: Aan het kunstgras van een intensief belopen sportveld worden heel andere eisen gesteld dan aan een kunstgras gazonnetje dat nauwelijks gebruikt wordt. Er zitten grote verschillen in kwaliteit en duurzaamheid, welke vanzelfsprekend van invloed zijn op de prijs van het kunstgras.
  • Het oppervlak: Wil je kunstgras op je balkon, dan ben je met enkele vierkante meters klaar. Maar als het gaat om een groot voetbalveld of een putting green, dan heb je heel wat meer oppervlakte te bedekken. Hoe groter het oppervlak, hoe hoger de kosten
  • De poolhoogte: Wanneer we spreken over de poolhoogte, dan hebben we het over de lengte van de kunstgrasvezels. Over het algemeen kun je ervanuit gaan dat de prijs van kunstgras met een korte poolhoogte lager ligt dan bij kunstgras met lange grassprieten. Dat gezegd creëren langere kunstgrasvezels vaak wel een natuurlijkere en dus meer realistische uitstraling.
  • De dichtheid: Wat ook van invloed is op hoe realistisch het kunstgras oogt, is de dichtheid van de kunstgrasmat. Die wordt aangeduid in het aantal grassprieten per vierkante meter, ook wel het aantal steken genoemd. Als je kunstgras wilt dat er zo realistisch mogelijk uitziet, dan kom je al snel op 20.000 steken per vierkante meter. En hoe hoger de dichtheid, hoe hoger de prijs.
  • De ondergrond: Ook de ondergrond beïnvloed de uiteindelijke totaalprijs van het kunstgras. Een egale, vlakke ondergrond vereist is van essentieel belang voor een mooi eindresultaat, dus als daar weinig meer aan hoeft te gebeuren scheelt dat zeker in de kosten. In veel gevallen is het nodig om eerst een drukverdeeldoek of valdemping aan te brengen alvorens het kunstgras kan worden aangelegd.

Wat kost kunstgras per m2?

Je weet nu welke factoren van invloed zijn op de prijs van kunstgras, maar je hebt nog steeds niet echt een idee van wat je nu kunt verwachten. Wel, als je gaat voor kunstgras uit het middensegment, dan kun je uitgaan van ongeveer €25 per m2.

Als je kiest voor topkwaliteit kunstgras met een zo realistisch mogelijke look en feel, dan zit je al snel rond de €35 per m2. Als je eenmaal weet hoe groot het oppervlak is, dan kun je dus zelf een berekening maken van hoeveel je uiteindelijk kwijt bent aan de kosten voor kunstgras. Let op, het gaat hier alleen om het kunstgras zelf; kosten voor een eventuele onderdoek, valdemping, kunstgrashaken en instrooizand komen daar dus nog bij.

Tot slot

Ben je benieuwd naar de kosten van kunstgras voor jouw specifieke toepassing? Neem dan gerust contact op met Kunstgras.nl en vraag een vrijblijvende offerte aan. Dit verplicht je tot niets en je weet precies waar je aan toe bent! 

Ook interessant voor jou