Drukverdeeldoek kunstgras

Drukverdeeldoek voor onder het kunstgras

Onderdoek / drukverdeeldoek onder uw kunstgras

Een drukverdeeldoek onder uw kunstgras is een vereiste bij het leggen van kunstgras. Naast de drukverdelende eigenschap, is dit doek tevens onkruidwerend. Elke ondergrond is in principe geschikt voor kunstgras, er zijn echter wel zaken waar u op moet letten om de maximale levensduur van kunstgras te garanderen. Het is sowieso raadzaam om de ondergrond vlak te maken, dit voorkomt beschadigingen. Een stenen vloer of beton kan ook worden gebruikt als ondergrond, dit komt vaak voor op bijvoorbeeld balkons of dakterrassen.

10 tot 15 centimeter afgraven

Als u een kunstgras gazon wilt aanleggen, dan kunt u het beste een ondergrond aanbrengen die u ook zou aanleggen voor straatwerk. Graaf ongeveer 10 tot 15 centimeter af en vul dit met schoon straatzand. Nadat u het zand vlak heeft gemaakt raden we u aan om drukverdelend onderdoek aan te brengen, waarbij u ook nog kunt kiezen voor een extra laag valdemping. Vervolgens kunt u hierover het kunstgras leggen.

Drainage

Het is raadzaam een tuin goed te draineren als die slecht water afvoert (leemgrond of zware klei). Al onze types kunstgras worden standaard voorzien van drainagegaten en ons onderdoek is ook waterdoorlatend.

Selecteer onze beschikbare producten en lees de verdere productinformatie.