Kunstgras prijzen

De prijzen van kunstgras zijn van enkele aspecten afhankelijk. Kiest u bijvoorbeeld voor een dichte variant, dan zijn meer vezels gebruikt en is het product uiteraard duurder. Ook is de prijs afhankelijk van de poolhoogte en van de gebruikte grondstoffen. Bij kunstgras.nl wordt enkel gekozen voor kwaliteit en daarom zullen wij ook nooit roepen dat wij de goedkoopste zijn. Op deze pagina vindt u meer algemene informatie over hoe de prijs van kunstgras tot stand komt. Wilt u de prijzen van ons kunstgras bekijken en de kwaliteit zelf beoordelen? Ga dan naar onze webshop.

Prijs kunstgras

Kunstgras is verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Op welke prijs u voor een mat uitkomt, hangt helemaal af van uw verwachtingen en van de toepassing. Wilt u een natuurlijke uitstraling van uw gazon of bijvoorbeeld een veld dat zeer intensief gebruikt gaat worden met minder hoge eisen aan een natuurlijk uitstraling?

Wat zijn de verschillen tussen kunstgras uit het goedkope, midden- en het duurdere segment?

Goedkoop kunstgras heeft korte grassprieten (= een lage poolhoogte) en is vrij makkelijk van natuurgras te onderscheiden. Het oogt duidelijker als ‘nepgras’. Waarom zou u kiezen voor de goedkoopste soort? Eén van de redenen, naast de prijs kunstgras, zou kunnen zijn: de slijtvastheid van het product. Er zijn goedkope soorten die prima tegen een stootje kunnen en ingesteld zijn op intensief gebruik. Let echt wel op de slijtvastheid want dat verschilt nogal per type product. Met een beperkt budget kunt u al een mat aanleggen vanaf EUR 5,00 per vierkante meter.

Moeilijker van echt gras te onderscheiden, zijn de soorten uit het midden- en duurdere segment. Bij deze soorten wordt ander materiaal gebruikt waardoor het gras varieert in hoogte, kleur en vorm. De grassprietjes staan dichter op elkaar zodat een stevigere en mooiere grasmat ontstaat. Over het algemeen voelt het materiaal comfortabeler en zachter aan dan dat van de goedkopere varianten. De topkwaliteiten nepgras bevatten soms zes verschillende vezels. U zult begrijpen dat de prijs daarmee hoger uitvalt. Denk dan meer in orde van grootte van EUR 40,- of meer per vierkante meter. Het middensegment is beschikbaar van prijzen vanaf EUR 20,-.

Kosten kunstgras

Zoals gezegd wordt de kostprijs bepaald door de gebruikte grondstoffen. Hoe meer grondstoffen hoe duurder het zal zijn. De prijzen in de markt variëren dan ook van laag naar hoog. De soorten voor sportvelden zijn van een andere prijsklasse dan de soorten voor in uw eigen tuin. Dit heeft te maken met de samenstelling van het product. Kunstgras voor particuliere tuinen bestaat over het algemeen uit meerdere vezels. U kunt ook kiezen voor een andere kleur gazon. Kunstgras is in allerlei kleuren verkrijgbaar.

Er is veel verschil in poolhoogte. Dat is tegelijk het belangrijkste verschil in de kosten kunstgras. Een hogere pool voelt zachter aan maar is ook duurder. De dichtheid van de vezels bepaalt ook mede de totaalprijs.

Naast de prijs is het ook van belang om te weten welke aanvullende accessoires nodig zijn voor uw nieuwe grasmat. Denk daarbij bijvoorbeeld aan zand, een drukverdeeldoek, lijm en eventueel een valdemping.

Kunstgras impresse (tuin met vijver)

Kunstgras prijzen | Hoe komen deze tot stand? | www.kunstgras.nl