Goedkoop Kunstgras

De vraag naar goedkoop kunstgras groeit en daarmee ook het aanbod van prijsvechters in de markt. Dit hoeft op zichzelf niet slecht te zijn, het is echter wel belangrijk dat de consument begrijpt dat goedkoop kunstgras alleen geschikt is voor bepaalde toepassingen.

Zo is het kunstgras minder geschikt voor spelende kinderen omdat het vaak hard en ruw is. Ook lijkt het gras veel minder op natuurgras dan de duurdere typen kunstgras waar meerdere verschillende vezels (en soms kleuren) in verwerkt zijn. Vaak is de poolhoogte (lengte van de grasprieten) lager. Dit is ook de reden waarom deze typen kunstgras goedkoper aangeboden kunnen worden.

Goedkopere typen kunstgras zullen in sommige gevallen eerder gaan plat liggen. Zodra het gras plat ligt, slijt het vele malen sneller dan nepgras dat keurig overeind staat. Dit neemt niet weg dat goedkoop kunstgras voor bijvoorbeeld balkons een prima oplossing kan zijn.

Er zijn goedkope typen nepgras ontwikkeld met als doel een hoge slijtvastheid. Het nadeel is dat dit totaal niet op natuurgras lijkt. Mocht u een beperkt budget hebben en niet al teveel eisen stellen aan de uitstraling van een product, dan zou u vanaf 5 euro per vierkante meter al een stuk kunstgras kunnen kopen. Het is echter wel raadzaam specifiek naar de slijtvastheid van het product te vragen.

Voetbalclubs die te kampen hebben met een laag budget worden soms geconfronteerd met een situatie waarbij ze niet het kunstgras kunnen kiezen dat ze graag zouden willen. Dit kan het gevolg zijn van openbare aanbestedingen waarbij de kwalitatief betere aanbieders het onderspit moeten delven omdat de prijs de belangrijkste beslissingsfactor is. Ook dit hoeft op zichzelf geen probleem te zijn, als het verwachtingspatroon van de club, spelers en supporters maar overeenkomt met de kwaliteit kunstgras die men geleverd krijgt.

Hockeyclubs met een beperkt budget kunnen kiezen voor zand gevulde producten als semi- en watervelden niet haalbaar zijn. Een waterveld is de mooiste oplossing aangezien de bal hierop het snelste gespeeld kan worden. Ook zorgt het water voor een rechte en voorspelbare balrol zonder onverwachte bewegingen. Een type kunstgras dat tussen een zand- en een waterveld in ligt is een semi waterveld. Dit veld wordt opgevuld met minder zand en kan eventueel worden gesproeid.

Terug naar: kunstgras kopen.