kunstgras en honden

Heb je een hond die graag in de tuin speelt? Dan is kunstgras bij uitstek een geschikte oplossing voor je gazon. Kunstgras is namelijk sterk, slijtvast en verandert nooit in een modderpoel. Ook heeft je hond veel minder snel de neiging om te gaan graven in het gras. Alsof dat nog niet genoeg reden is om kunstgras te plaatsen: het is ook nog eens makkelijk schoon te houden. Honden en andere huisdieren vinden kunstgras dan ook heerlijk om op spelen. Kortom: kunstgras en honden is een uitstekende combinatie!

Beste kunstgras voor honden

Als je een actieve hond hebt, is het belangrijk om een stevigere kunstgrassoort te kiezen die geschikt is voor intensief gebruik. Bij Kunstgras.nl hebben we een brede selectie kwalitatief hoogwaardige kunstgrassen. Onderstaande modellen zijn specifiek geschikt voor huisdieren.

Filters Showing all 9 resultaten
Prijs
Zachtheid
1 of hoger
Beoorderling
Geschikt voor
Rolbreedte
Poolhoogte
Sorteren op

Waarom vinden honden kunstgras fijn?

Kunstgras voelt heerlijk zacht onder de pootjes en wordt nooit vies. Niet voor niets vinden honden het heerlijk om op een kunstgras gazon te spelen. Kunstgras wordt niet modderig of drassig als het geregend heeft, droogt niet uit als er een tijdje geen neerslag valt en het wordt niet hard bij vorst. Tegelijkertijd is het stevig genoeg voor de honden om flink op te ravotten zonder dat het gazon hier hinder van ondervindt.

Daarnaast is het kunstgras zeer natuurgetrouw, stevig en slijtvast, 10 jaar UV-garantie, 100% veilige en 100% diervriendelijk.

Het voordeel van kunstgras met honden

Een belangrijk voordeel van kunstgras met honden is dat het gazon stevig en slijtvast is. Je gazon krijgt geen last van slijtageplekken. Dat komt onder andere doordat kunstgras nooit drassig of modderig wordt.

Omdat kunstgras geen levende ondergrond heeft, hebben honden bovendien veel minder de neiging om in het gazon te gaan graven. Je hebt dus geen last meer van kuilen in het gras door het graven van je hond. Tegelijkertijd heeft ons kunstgras een prachtige, natuurgetrouwe uitstraling. Door het gebruik van de modernste technologieën is het nauwelijks van echt gras te onderscheiden.

  • Geen vieze hondenpootjes
  • Geen schade door urine
  • Geen kuilen door graven in het gazon
  • Geen last van allergieën
  • Eenvoudig schoon te maken

Bezoek een showtuin

Wil je de verschillende soorten kunstgras uit ons assortiment eens van dichtbij bekijken? Bezoek een van onze showtuinen. Kunstgras.nl beschikt over verkooppunten verspreid door heel het land. Deze verkooppunten hebben allemaal een mooie showtuin. De gespecialiseerde medewerkers geven je graag een rondleiding en helpen je de juiste keuze te maken.

Verkooppunten

Nieuwsgierig naar meer
soorten kunstgras?

Persoonlijk advies of wat
meer informatie nodig?

Sterker dan echt gras

Kunstgras is een uitstekende keuze als je een hond hebt die graag in de tuin speelt. Kunstgras is namelijk sterk en slijtvast, waardoor het niet snel zal slijten of beschadigen. Dit maakt het ideaal voor speelse honden die graag rondrennen en over het gras springen.

Onze kunstgrassen zijn gemaakt van hoogwaardige vezels die niet loslaten en niet beschadigen bij het spelen van je viervoeter. Omdat kunstgras geen levende bodem met insecten heeft, zal je hond ook niet snel de neiging hebben om in het gazon te gaan graven, zoals bij echt gras wel het geval is. Onder andere dit maakt kunstgras geschikt voor honden.

100% veilig

De veiligheid van kunstgras is van groot belang, vooral als je honden hebt die graag op het gazon willen spelen.

Alle kunstgrassen die wij verkopen worden binnen de EU geproduceerd en voldoen aan de strengste veiligheidseisen. Er wordt bijvoorbeeld geen gebruik gemaakt van zware metalen voor de productie. Onze producten zijn onafhankelijk getest door TNO en 100% veilig bevonden.

Ook als je hond aan het kunstgras likt of snuffelt, is dat niet schadelijk voor zijn gezondheid.

Kortom, bij Kunstgras.nl staat de veiligheid van jou en je huisdieren voorop.

Makkelijk schoon te maken

Een groot voordeel van kunstgras met honden is dat het gemakkelijk schoon te maken is. Het is geen probleem als je hond per ongeluk op het gazon urineert. Urine zakt door de grasmat heen weg in de ondergrond. Eventuele uitwerpselen zijn eenvoudig op te ruimen en na te spoelen met water. Hierdoor blijft het gazon schoon en hygiënisch voor zowel jou als je hond.

Nooit meer last van modderige pootjes? Met kunstgras zakt regenwater door de grasmat heen weg in de ondergrond. De grasmat droogt daardoor snel op en wordt nooit drassig. Je hond kan dus ook direct na een regenbui weer lekker in de tuin spelen en rennen. De vacht blijft schoon en je hond rent nooit meer met modderige pootjes naar binnen, waardoor je interieur netjes blijft.

Kunstgras en honden, de aanleg

Als je zelf kunstgras gaat leggen voor honden dan is het met name belangrijk dat je zorgt voor een stevige en waterdoorlatende ondergrond. Op die manier voorkom je dat het kunstgras gaat verzakken als de honden erop ravotten en dat er urine blijft liggen op het grasveld. Met de juiste ondergrond zakt hondenurine makkelijk weg en voorkom je vervelende geurtjes in de tuin.

Het is ook verstandig om de grasmat stevig vast te zetten, zodat die niet kan gaan schuiven en de hond de grasmat niet op kan tillen.

Kunstgras laten leggen

Wil je er zeker van zijn dat je grasmat stevig genoeg is om jouw trouwe viervoeter lekker op te laten spelen en dat urine weg kan zakken? Dan kun je via Kunstgras.nl een vakman inschakelen.

Kunstgras.nl heeft verkooppunten door heel Nederland. Deze verkooppunten beschikken over  installateurs met jarenlange ervaring. Zij weten precies aan welke eisen een kunstgras gazon moet voldoen.

Als je het kunstgras laat leggen, dan zorgen de installateurs voor een geschikte waterdoorlatende ondergrond, de plaatsing en verankering van de grasmat en het instrooien met kwartszand. Laat je kunstgras leggen en geniet van een grasmat waar jij en je huisdier naar hartenlust van kunnen genieten.

Veelgestelde vragen over kunstgras en honden

Nee, hondenurine is niet schadelijk voor kunstgras. Wel is het belangrijk dat de ondergrond van het kunstgras stevig en waterdoorlatend genoeg is, zodat de urine in de grond kan zakken in plaats van dat het er bovenop blijft liggen.

Anders dan bij echt gras zullen er bij kunstgras bovendien geen gele vlekken of kale plekken in het gazon ontstaan door de hoge zuurgraad van hondenurine.

De ervaring leert dat honden veel minder de neiging hebben om te gaan graven in kunstgras. Ze kunnen immers geen aarde los wroeten zoals met echt gras wel het geval is. Bovendien krijgen ze veel minder prikkels om te gaan graven omdat er geen insecten in het gazon leven.

Zorg er wel voor dat je de grasmat goed vastzet zodat je hond niet in de verleiding komt het kunstgras los te trekken en ermee te gaan spelen.

Gelukkig is het verwijderen van hondenhaar uit kunstgras een eenvoudig klusje dat je zelf kunt doen. Het enige wat je nodig hebt, is een harde bezem. Door het kunstgras te borstelen met de bezem, veeg je de hondenharen eenvoudig uit het gazon.

Let op: het stofzuigen van kunstgras is niet verstandig. Je loopt namelijk het risico dat je ook het instrooizand opzuigt.

Kunstgras kan op hete, zonnige dagen wat warmer worden dan natuurlijk gras, maar niet dusdanig dat het pijnlijk is voor de pootjes van je hond.

Instrooizand heeft een verkoelende werking en zorgt ervoor dat je grasmat minder warm wordt. Ook hierom raden we het aan de grasmat in te strooien met speciaal invulzand als je huisdieren hebt.

Veel mensen vragen zich af of instrooizand gevaarlijk is voor honden. Het goede nieuws is dat speciaal kwartszand, dat gebruikt wordt voor kunstgras, niet gevaarlijk is voor huisdieren. Het speciale invulzand dat Kunstgras.nl aanbiedt, is volkomen veilig voor jouw hond. Het zand is vrij van giftige stoffen en irriteert de huid niet.

Stappenplan kunstgras leggen met honden

1.   Verwijder het oude gras

Verwijder het oude gras en alle onkruid en stenen en voer het oude materiaal af.

2.   Graaf het perceel af en plaats ondergrond

Graaf het gedeelte waar het kunstgras komt zo’n 10 tot 15 centimeter af en stort een nieuwe ondergrond, bijvoorbeeld een zandlaag of betongranulaat. Tril het zand aan en egaliseer de ondergrond

3.   Breng het stabilisatiedoek aan

Leg een drukverdelend onderdoek op de geëgaliseerde grond. Het onderdoek voorkomt onder andere dat er kunstgras door het gras omhoog kan groeien.

4.   Rol het kunstgras uit

Rol het kunstgras strak over de ondergrond uit, zonder dat er plooien ontstaan. Je kunt het beste de vezels in de richting van het huis plaatsen, zodat je vanuit de woonkamer of keuken “in de vezels” kijkt.

5.   Knip en verbind de naden

Bij een groter oppervlakte bestaat het gazon uit meerdere stroken. In dat geval moet je ervoor zorgen dat deze stroken strak tegen elkaar liggen zonder dat er naden zichtbaar zijn. Dit doe je door de banen een stukje over elkaar te leggen en vervolgens van onderaf aan één kant een rij vezels weg te snijden. Snij zo dicht mogelijk langs de vezelrand. Leg een zelfklevende lijmband onder de twee stroken en sluit deze als het ware als een ritssluiting over de lijmband.

6.   Snij het gras uit

Snij het gras netjes langs de rand van het gazon en om eventueel obstakels. Snij altijd vanaf de onderkant zodat je de vezels niet beschadigt.

7.   Kunstgras vastzetten

Als je hond veel op het gazon rent en speelt raden we aan om de kunstgrasmat vast te zetten. Hiervoor kun je kunstgrashaken gebruiken. Steek de haken aan de randen van het gazon door de grasmat heen in de grond.

8.   Instrooien en afwerken

Strooi de grasmat vervolgens in met speciaal kwartszand. Verspreid het instrooizand gelijkmatig over het gazon en veeg het vervolgens in met een harde bezem.