Hockeyveld

HockeyveldKunstgras heeft zich al ruimschoots bewezen als ideaal speeloppervlak voor hockeyvelden. Het zorgt voor een snel spel waarbij een perfecte balcontrole mogelijk is. Het spelplezier wordt daarnaast nog verhoogd door de comfortabele demping. Een kunstgras hockeyveld zorgt voor:

 • Voorspelbare en correcte rol van de bal
 • Permanente lijnen die altijd goed lopen
 • Eenvoudig en kosteneffectief onderhoud
 • Snelle balrol (indien u kiest voor een waterveld)

Gegarandeerde kwaliteit

Kunstgras is duurzaam en dat is nodig omdat door de acties en korte slagen de hockeyvelden het vaak zwaar te verduren hebben. Daarom wordt constant onderzoek gedaan naar een verdere verbetering van de vezels.

Kunstgrasvelden die geschikt zijn voor wedstrijden op wereldniveau krijgen het FIH Global Quality Approved keurmerk. Een ander label is het FIH National keurmerk.

Hoe wordt zo’n kunstgras veld gelegd?

Een goede speelondergrond begint met de eerste voorbereiding.  Civiel ingenieurs bereiden de bodem voor door het veld te egaliseren en een efficiënt drainagesysteem te installeren.  Gedurende het hele proces wordt er veel aandacht besteed aan correcte drainage, zodat water zowel verticaal als horizontaal snel van de speelondergrond wordt afgevoerd.  Vervolgens worden grasmatdelen uitgerold en aan elkaar gelijmd.  De grasmat is ontwikkeld voor optimale prestaties op het veld.

 • Hockey kunstgras kopen?

  Mocht uw vereniging op zoek zijn naar een nieuw hockeyveld dan raden wij u ten zeerste aan eerst informatie in te winnen bij andere verenigingen. Wissel informatie uit en probeer het veld uit met bijvoorbeeld een oefenwedstrijd of -training.

  Afhankelijk van uw budget en wensen kunt u grofweg kiezen uit drie varianten: een waterveld, semi-water en zandveld. Een waterveld speelt het meest comfortabel,voorspelbaar en snel, maar deze type velden zijn ook het duurst.

  Om een beeld te krijgen van de kosten kunt u via deze website eenvoudig een prijsindicatie opvragen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

 • Wist u dat er ongeveer 760 hockeyvelden in Nederland zijn? Voor meer informatie over hockeyvelden van de Nederlandse hockeybond kunt u terecht op de website van de KNHB (Nederlandse Hockeybond) of de FIH (de wereldwijde hockeybond).