Is kunstgras geschikt voor kinderen?

Waar je kinderen ook spelen – in de achtertuin, op het schoolplein, in de speeltuin of bij de sportclub – je wil dat ze comfortabel en veilig kunnen spelen. Het soort ondergrond speelt hier een belangrijke rol in. Hieronder lees je de 7 redenen waarom je voor kunstgras moet kiezen als je kinderen hebt.

7 redenen om voor ons speelgras te kiezen

#1. Het is veilig (zeker met valdemping!)

Het grootste gedeelte van alle verwondingen die kinderen in speeltuinen opgelopen, wordt veroorzaakt door valpartijen. Kinderen vallen immers geregeld van schommels, glijbanen en klimrekken. Het probleem ligt doorgaans niet bij de speeltoestellen, maar bij het oppervlak waar de kinderen op terecht komen. Houtsnippers, zand, gerecycled rubber (mulch) of rubberen matten? Dat kun jij beter! Door ons speelgras te combineren met valdemping creëer je een veel zachtere, verende ondergrond.

#2. Het levert minder geschaafde knieën op

Schaafwonden en sneeën als gevolg van contact met zand of ruwe oppervlakken kunnen het spelen in zelfs de allerleukste speeltuin van de wereld verpesten. Kunstgras is veel milder voor de huid dan houtsnippers, grind en andere materialen die vaak als bodembedekking worden gebruikt.

#3. Kids hebben minder last van allergieën

Voor kinderen die last hebben van hooikoorts, is buitenspelen vaak een trigger voor hun allergie. Met ons speelgras hebben ze in elk geval geen last meer van graspollen! Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over chemische residuen van pesticiden en soortgelijke producten.

#4. Het is schoner

Je zult ongetwijfeld zo je trucjes hebben om grasvlekken uit kinderkleding te halen. Maar wat als dat niet meer hoefde? Onze kunstgrasmatten zijn zo ontworpen dat vocht snel wordt afgevoerd – sneller dan bij echt gras. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over drassig of modderig gras – en daarmee ook niet over grasvlekken.

#5. Het kan die kinderen wel hebben

Lekker stoeien in het gras? Spelen met de hond? Een balletje trappen met de buurtkinderen? Met kunstgras is dat geen punt. Het is prima bestand tegen wat kinderen dan ook het liefst op hun speelveld doen. Het speelveldje blijft er, net als het kunstgras zelf, gewoon mooi uitzien. Zelfs lang nadat de kinderen hun speeltoestellen zijn ontgroeid.

#6. Het is bestand tegen alle weersinvloeden

Waar rubberen matten kunnen slijten, scheuren en verkleuren (met name bij hoge temperaturen en direct zonlicht), is kunstgras optimaal bestand tegen alle weersinvloeden. Ook vorst en sneeuw zijn geen enkel probleem (dit moet je weten over kunstgras in de winter).

#7. Het ziet er mooier uit

Losliggend bodemmateriaal zoals zand en houtsnippers zou binnen no time door de hele tuin liggen. Kunstgras blijft altijd mooi strak liggen. En zeg nu zelf: niemand kan ontkennen dat een speelveldje met kunstgras er aantrekkelijker uitziet dan zand, grind, houtsnippers, boomschors of rubberen matten!

Benieuwd naar onze
soorten kunstgras?