Waarom een stabilisatiedoek gebruiken?
Er zijn meerdere redenen waarom het gebruik van een gronddoek is aan te raden. Ten eerste zorgt het gronddoek ervoor dat het kunstgras stabiel blijft liggen, zodat het ook bij intensief gebruik lang mooi blijft. Ten tweede voorkomt het dat er onkruid door de kunstgrasmat heen kan groeien. Net als worteldoek dus, alleen is stabilisatiedoek een stuk steviger en dikker. Het tegengaan van onkruid is niet alleen prettig omdat onkruid verwijderen een tijdrovende en vervelende klus is, maar ook omdat de groei van onkruid onregelmatigheden in de kunstgrasmat kan creëren. Zo kan een mooi, strak kunstgrasveldje in no time veranderen in een veld vol bobbels en kuilen. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Een stabilisatiedoek houdt ook nog eens mollen tegen, welke funest kunnen zijn voor je kunstgras.
Wat voor soorten gronddoek zijn er?
Er zijn verschillende soorten gronddoek verkrijgbaar. Een conventioneel onderdoek, dat voor een stabiele ligging zorgt en de groei van onkruid voorkomt, is doorgaans prima geschikt voor gazons en kunstgrasmatten die op een ondergrond van zand of grond worden geplaatst. Wanneer het gaat om een speelveld, of wanneer het kunstgras op een stenen ondergrond wordt aangelegd, dan volstaat zo’n standaard stabilisatiedoek vaak niet. In dat geval is het raadzaam om te kiezen voor een zogeheten drukverdeeldoek. Dit is een speciaal gronddoek met uitstekende egaliserende en drukverdelende eigenschappen, dat bovendien is voorzien is van valdemping. Daarnaast kun je kiezen voor losse platen met valdemping, bij ons verkrijgbaar in diktes van 20mm, 25mm, 35mm, 45mm en 55mm. Kortom, het ene gronddoek is het andere niet; er zitten veel verschillen in!
Hulp nodig bij het kiezen van het juiste gronddoek?
Twijfel je over welk gronddoek het best geschikt is voor jouw specifieke kunstgras toepassing? Neem dan gerust even contact op met Kunstgras.nl. We helpen je graag bij het vinden van een passende oplossing!