Voordelen van een kunststof grasmat

Er zijn tal van redenen om te kiezen voor een kunststof grasmat. Nog afgezien van het feit dat je gazon er altijd mooi bij zal liggen, bespaar je ook een hoop tijd, moeite en geld. Wij hebben 10 voordelen van een kunststof grasmat voor je op een rijtje gezet!
voordelen van kunsstof grasmat

Voordelen van een kunststof grasmat

#1. Bewateren is niet nodig

Het sproeien van je gazon is een tijdrovende klus. Wil je verzekerd zijn van een mooie groene grasmat, dan moet je dit in de zomermaanden namelijk dagelijks doen. Daarbij moet je er ook op letten dat je het alleen vroeg in de ochtend of ’s avonds doet; direct zonlicht op een vochtig gazon kan er namelijk voor zorgen dat het gras verbrand. Een kunststof grasmat heeft geen water nodig om mooi groen te blijven. Dat scheelt je niet alleen een hoop tijd, je waterrekening gaat ook omlaag!

#2. Nooit meer grasmaaien

Het gras maaien is een klus waar de meeste mensen een hekel aan hebben, maar als je een natuurlijk gazon hebt is het wel noodzakelijk om te doen. Kies je voor een kunststof grasmat, dan heb je die grasmaaier niet meer nodig. Kunstgras zal immers nooit groeien, dus je kunt grasmaaien van je to-do lijst afstrepen!

#3. Geen last van onkruid

Onkruid behoort tot de meest veelvoorkomende problemen bij een natuurlijk gazon. Er zijn zoveel verschillende soorten onkruid die omhoog kunnen kruipen, dat onkruidbestrijding veel tijd en geld in beslag kan nemen. Met een kunststof grasmat heb je dit probleem niet meer! Het onderdoek voorkomt dat er onkruid uit de grond omhoog kan groeien.

#4. Een onderhoudsvrij gazon

Het feit dat je nooit meer hoeft te sproeien, te maaien en te wieden, maakt een kunststof grasmat zeer onderhoudsvriendelijk. Het enige dat je hoeft te doen is de grasvezels van tijd tot tijd even borstelen met een kunstgrasbezem. Meer werk heb je er niet aan!

#5. Geen meststoffen of pesticide nodig

In tegenstelling tot echt gras, heeft kunstgras geen chemische hulpmiddelen nodig om er mooi en groen uit te blijven zien. En omdat het materiaal geen aantrekkelijke voedselbron of woonplaats is voor ongedierte, is dat probleem vrijwel volledig verholpen.

#6. Het is veilig voor kinderen...

Omdat je met een kunststof grasmat geen onkruidverdelgers, meststoffen, pesticides en andere chemische middelen nodig hebt, zijn ze helemaal veilig voor kinderen om lekker op te spelen. Zeker als je kiest voor speciaal speelgras.

#7. ...En voor huisdieren

Honden kunnen soms wat té enthousiast worden als ze gras zien. Een gazon van echt gras kan dan ook al snel veranderen in een waar slagveld. Een kunststof grasmat wordt meestal gewoon genegeerd, want het smaakt niet lekker en graven heeft geen zin. Bonus: de beesten lopen ook geen modder meer naar binnen!

#8. Het gaat lang mee

Als je kunststof grasmat eenmaal ligt, dan kun je er (afhankelijk van de kwaliteit natuurlijk) vanuit gaan dat je er de komende jaren geen omkijken meer naar hebt. Kwalitatief hoogwaardig kunstgras is namelijk optimaal bestand tegen intensief gebruik en uiteenlopende weersinvloeden. De kunstgrasvezels zijn bovendien uitstekend bestand tegen UV-straling, dus verkleuring door de zon zal niet snel voorkomen.

#9. Het ziet er mooi uit

Hete, droge zomers en strenge winters kunnen funest zijn voor echt gras. Maar met een kunststof grasmat ben je het hele jaar door verzekerd van een mooi groen gazon.

#10. Het kan overal worden toegepast

Kunststof grasmatten zijn verkrijgbaar voor de tuin, maar ook voor dakterrassen, balkons, speelplaatsen, sportvelden en zelfs voor in huis. Laat je creativiteit de vrije loop!

Ook interessant voor jou