Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Door de jaren heen hebben we vele vragen over kunstgras gekregen. Er zijn een aantal vragen die telkens terugkomen. De meest gestelde vragen hebben we voor u verzamelt en op een rij gezet.

Als klant kunt u een groot gedeelte van uw vragen ook beantwoorden door het zelf te beoordelen. Wij bieden onze klanten dan ook gratis samples aan en zijn telefonisch bereikbaar voor vragen (0320-746015) voor verder advies. Klik hier en vraag direct uw gratis samples aan!

De nummer 1 van deze lijst zal u vast niet verbazen. Die vraag gaat over de bepaling de kwaliteit van kunstgras.

Hoe weet ik of het kunstgras van goede kwaliteit is?

De kwaliteit van kunstgras wordt bepaald aan de hand van veiligheid voor kinderen, in welke mate het overeind blijft staan, kleurbehoud en een aantal andere variabelen.

Lees meer: Hoe weet ik of het kunstgras van goede kwaliteit is?

Is kunstgras veilig voor kinderen?

Het kunstgras van kunstgras.nl is veilig voor kinderen en alles is gecertificeerd.

Lees meer: Is kunstgras veilig voor kinderen?

Wat kost kunstgras?

De prijzen van kunstgras variëren van EUR 5-,- per vierkante meter tot EUR 50,-. Het aanbod in de markt is inmiddels zo breed dat er voor elke wens en budget geschikt kunstgras te vinden is. Duurder is echter niet altijd beter. Het prijsverschil wordt met name veroorzaakt door hogere kwaliteit grondstoffen die duurdere typen kunstgras zowel sterk als zacht maken. De goedkopere typen kunstgras zijn vaak dan ook minder zacht. Wilt u zacht kunstgras dat vele jaren mee gaat, dan kunt u over het algemeen beter kiezen voor de duurdere typen kunstgras (vanaf €25,- per m2).

Lees meer: Wat kost kunstgras?

Nepgras: hoe echt lijkt het eigenlijk?

Zoals de naam al zegt, is het doel van kunstgras om zoveel mogelijk op echt gras te lijken. Dit geldt voor bijna alle toepassingen, behalve hockey, golf en tennis. Kunstgras dat voor deze sporten wordt gebruikt moet vooral vlak en snel zijn.

Lees meer: Nepgras: hoe echt lijkt het eigenlijk?

Welk onderhoud is nodig?

Het type onderhoud hangt af welk type kunstgras u heeft aangeschaft. Kunstgras in uw tuin kan al makkelijk worden onderhouden met een bezem om het gras overeind te houden en de bladeren te verwijderen. Voetbalclubs zullen echter met meer materiaal moeten uitrukken om hun gras in topconditie te houden.

Lees meer: Welk onderhoud is nodig?

Hoe geschikt is kunstgras voor huisdieren?

Kunstgras is zeker geschikt voor huisdieren. Uw huisdieren zullen van goede huize moeten komen om uw kunstgras te kunnen beschadigen.

Lees meer: Hoe geschikt is kunstgras voor huisdieren?

Ik heb last van mollen, is dat opgelost met kunstgras?

De sterke backing (onderlaag) houdt uw mollen onder de grond.

Lees meer: Last van mollen

Kan er onkruid groeien in het kunstgras?

Door de dikte van de mat in combinatie met de backing is het vrijwel onmogelijk voor onkruid om van onder uit te groeien.

Lees meer: Wat kost kunstgras?

Behoud kunstgras haar oorspronkelijke kleur?

Onze producten zijn uitgebreid getest op kleurechtheid en hier bieden wij een garantie op van 10 jaar

Lees meer: Behoud kunstgras haar oorspronkelijke kleur?

Kan mijn kunstgras in brand vliegen?

Kunstgras is brandveilig, het zal dus niet vlam vatten. Wel is het mogelijk dat kunstgras beschadigd vanwege brandvlekken.

Lees meer: Kan mijn kunstgras in brand vliegen?

Is kunstgras geschikt voor honden?

Kunstgras is zeker geschikt voor honden, want het is een stuk steviger dan natuurgras. Sommige honden zullen de eerste keer proberen een gat te graven in het kunstgras omdat ze dat eenmaal gewend zijn, maar zodra ze geen aarde meer ruiken zullen ze vaak stoppen.

Ontlasting kunt u eenvoudig van het kunstgras spuiten met water. Harde ontlasting zult u met een schepje moeten verwijderen.

Waarom wordt er zand in kunstgras gestrooid?

Het zand in het kunstgras heeft meerdere functies:
1. Het houdt de kunstgras vezels overeind: Het kunstgras is vaak 2 tot 5 centimeter hoog. Door een laagje zand van bijvoorbeeld 1 tot 3 centimeter aan te brengen hou je het zachte van het kunstgras, maar voorkom je dat de “sprieten” te snel gaan liggen. De onderste paar centimeters worden immers overeind gehouden door het zand.

2. Het verzwaart het kunstgras: als je een rol kunstgras ergens neerlegt kan het soms nog verschuiven. Door er zand in aan te brengen verzwaar je het kunstgras. Dit voorkomt bewegen. Naast het aanbrengen van het zand gebruikt men ook nog vaak kunstgras-haken om het gras te verankeren in de ondergrond.

De vaak goedkopere typen kunstgras zijn minder hoog, dus zand instrooien is minder noodzakelijk. Vaak zijn deze typen kunstgras wel minder zacht.

Deze lijst van vragen wordt regelmatig uitgebreid. Mocht u een vraag missen, dan kunt u hem stellen via het contactformulier. Uw feedback wordt zeer op prijs gesteld.