Driving Ranges of andere kunstgras toepassingen voor golf

Het perfect onderhouden van een golfbaan is een kostbare bezigheid. Zodoende wordt steeds vaker gekeken naar mogelijkheden van kunstgras. Hieronder zijn een aantal opties weergegeven.

Putting Green

Speciaal voor de golfsport is kunstgras voor putting greens ontwikkeld. Dit type kunstgras wordt ingestrooid met zand. Op deze gevulde systemen reageert een golfbal op uw putting green precies hetzelfde als op natuurlijk gras.  Kwartszand wordt gebruikt als vulmateriaal, zodat wanneer de golfbal vanaf een afstand op de kunstgras green landt, de energie wordt geabsorbeerd – net als op een natuurlijke ondergrond.

Afslagmatten

Een stuk gras dat veel te verduren krijgt is de afslagmat. Ook op dit gebied staan de ontwikkelingen niet stil. Er zijn zeer sterke afslagmatten verkrijgbaar die lang mee gaan.

Kunstgras Tee

Naast afslagmatten is ook Tee Gras een perfecte toepassing. De Tee is het meest bespeelde gedeelte van de golfbaan, waar vanzelfsprekend de grasmat snel slijt. Een groot deel  van de dagelijkse werkzaamheden van greenkeepers bestaat uit onderhoud van de tee boxes. Dankzij speciaal hiervoor ontwikkeld kunstgras behoort dit onderhoud nu tot het verleden, want na installatie is dit deel van de golfbaan het hele jaar door te bespelen zonder dat enige slijtage optreedt.

Daarnaast zijn er ook  de niet gevulde varianten  die alleen geschikt zijn als chipping ondergrond voor het korte spel en kunnen zowel indoor als outdoor worden gebruikt.  De niet-directionele 6.6 nylon vezel vergt weinig onderhoud en zorgt vanuit elke richting voor dezelfde rolsnelheid.

Gegarandeerde kwaliteit voor particulieren en clubs

Kunstgras is duurzaam en dat is nodig omdat door de afslagmatten, tee’s en putting greens het vaak zwaar te verduren hebben. Daarom wordt constant onderzoek gedaan naar een verdere verbetering van de vezels.

Een overzicht van de mogelijkheden

  • Putting green bij u thuis
  • Driving ranges
  • Golf banen
  • Afslagmatten
  • Indoor Golf
  • Tee’s