Milieubelasting van kunstgras voor overheid

Bij de invulling van de openbare ruimte speelt sociale verantwoordelijkheid een belangrijke rol. Het effect van toegepaste materialen op het milieu mag niet worden vergeten. Het gebruik van kunstgras past in een verantwoord groenbeheer.

U kunt hierbij denken aan de volgende aspecten:

Gebruik milieuvriendelijke grondstoffen voor kunstgras

Wij produceren oons kunstgras van uitsluitend milieuvriendelijke grondstoffen. Er vindt geen uitloog van gevaarlijke stoffen plaats en dus ook geen verontreiniging van de bodem. Deze kunsgrassoorten kunnen zelfs toegepast worden in water-win-gebieden.

Recyclebaarheid van het kunstgras

De kunststof die voor de productie van kunstgras wordt gebruikt is PMMA (Polymethyl Methacrylaat) of Polycarbonaat. Beide grondstoffen zijn voor 100% recyclebaar. Polycarbonaat is sterker, maar duurder. De duurdere kunstgrassen zijn dus vaker van Polycarbonaat en gaan dus langer mee dan die van PMMA. Dit betekent dat kunstgassoorten van Polycarbonaat nog milieuvriendelijker zijn dan soorten van PMMA.

Geen gebruik van bestrijdingsmiddelen voor kunstgras

Onkruid en ongedierte heeft, wanneer wordt voldaan aan de onderhoudsbehoefte van kunstgras, geen vat op kunstgras. Hierdoor is bestrijding met vaak chemische middelen niet noodzakelijk en levert dus geen onnodige milieubelasting op.

Kunstgras heeft geen bewatering nodig

Aangezien kunstgras niet groeit en niet kan uitdrogen, is het niet nodig het gras te bewateren. Zo kan er zuinig worden omgesprongen met drinkwater.

Onderhoudsbesparing door gebruik kunstgras in gemeentes

Kunstgras groeit niet en hoeft dus niet gemaaid te worden. Veel motormaaiers stoten schadelijke afvalstoffen uit bij de verbranding. U vermindert deze uitstoot en u bespaart op de energiekosten van deze motormaaiers.

Vraagt u zich af of kunstgras geschikt is voor uw toepassing, neem dan contact op met onze kunstgras specialisten, zij helpen u graag met het maken van de juiste keuze.

  • Representatief
  • Brandveilig
  • Elke vorm mogelijk
  • Duurzaam
  • Weinig onderhoud
  • Altijd mooi groen
  • Waterbesparing
  • Milieuvriendelijke producten