Moderne tuin met kunstgras

Kunstgras heeft zich de afgelopen decennia ontwikkeld van glimmende, groene plastic vezels waarvan je al op honderden meters afstand zag dat het nep was, tot schitterende grasmatten die op het oog nauwelijks van echt gras te onderscheiden zijn. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat steeds meer mensen ervoor kiezen om een moderne tuin met kunstgras aan te leggen. Lijkt dit jou ook wel wat?
kunstgras tuin

3 tips voor een moderne tuin met kunstgras

Hieronder hebben we een aantal tips voor een moderne tuin met kunstgras op een rijtje gezet waar je wellicht wat inspiratie uit kunt halen…

#1. Fleur donkere hoeken op

Echt gras heeft dagelijks minimaal vier uur zonlicht nodig om mooi groen te worden en te blijven. Het feit dat je met kunstgras niet afhankelijk bent van zonlicht, is een groot voordeel. Kunstgras voor de tuin is dan ook ideaal als toepassing op de wat donkerdere plekken, zoals in de schaduw van schuttingen, muren, bomen en struiken. Ook ‘dode hoeken’, zijtuinen en onhandig gelegen stroken waar je niet zoveel mee kan lenen zich uitstekend voor kunstgras.

#2. Creëer diepte

Door bijvoorbeeld antraciet tegels af te wisselen met vierkante kunstgras vlakken in hetzelfde formaat kun je een interessant schaakbord design realiseren. Dit is een fantastische manier om diepte te creëren, met name in kleine tuinen. Je zou de vlakken met stenen en kunstgras natuurlijk ook kunnen afwisselen met een aantal vlakken met beplanting, zoals bijvoorbeeld lavendel. De lichtpaarse tinten vormen een schitterend contrast met het antraciet van de stenen en de diepgroene kleur van het kunstgras.

moderne_tuin_kunstgras

#3. Beperk je niet tot horizontale oppervlakken

Met name in stedelijke gebieden zijn tuinen vaak ‘ingebouwd’ door schuttingen en muren. Dat zou je als een nadeel kunnen zien, maar met kunstgras kun je dit juist in je voordeel gebruiken. Zo kun je van die saaie muur van de garage of de uitbouw van de buren een levendige groene wand creëren door de bakstenen met kunstgras te bekleden, eventueel aangevuld met wat toffe hangplanten. Als je er dan toch tegenaan moet kijken, kun je er maar beter iets moois van maken, toch?

Tot slot

Door het kunstgras dat ooit als taboe werd beschouwd te combineren met de juiste materialen, kleuren en beplanting, is het mogelijk een schitterende moderne tuin met kunstgras te creëren. Tuin ideeën die met echt gras niet mogelijk of te lastig zouden zijn, kunnen met kunstgras wel gerealiseerd worden. Wees creatief en laat je fantasie de vrije loop. Dan zien jouw buren straks groen van jaloezie bij het zien van jouw moderne tuin met kunstgras!

Benieuwd geworden naar de mogelijkheden die kunstgras jou biedt? Neem vrijblijvend contact met ons op voor advies, of bestel gemakkelijk een gratis sample.

Ook interessant voor jou

Categorie: Algemene informatie