Haal meer groen naar binnen met een grastapijt!

Kunstgras is natuurlijk een uitstekende oplossing om je achtertuin het hele jaar door mooi te houden, zonder dat je hele weekenden bezig hoeft te zijn met maaien, sproeien en onkruid wieden. Maar heb je weleens overwogen om binnen een grastapijt neer te leggen? Nee, dat is echt niet zo gek als het klinkt!
realistisch_kunstgras

Juist nu de meeste mensen meer tijd thuis doorbrengen, is het een goed idee om meer groen naar binnen te halen. En met een grastapijt kun je heel veel doen! Ben je benieuwd naar hoe je een grastapijt binnenshuis kunt toepassen?

Wij hebben 5 ideeën voor je op een rijtje gezet. Laat je inspireren!

5 manieren om meer groen naar binnen te halen met een grastapijt

#1. Een indoor speelveldje

Het mooie aan kunstgras voor thuis is dat het geen schadelijke stoffen bevat en bijzonder zacht aanvoelt. Het is dus perfect voor kinderen om op te spelen. Niet zo verwonderlijk dus, dat je geregeld indoor kunstgras tegenkomt op peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en basisscholen – het is immers veel fijner om op te spelen dan harde vloeren! Als je een aparte speelkamer hebt, kun je in principe de hele ruimte van een grastapijt voorzien, als alternatief voor een normaal tapijt. Maar je kunt natuurlijk ook een kleiner gedeelte bekleden met een grastapijtje.

#2. Een overgang van buiten naar binnen

Een grastapijt leent zich uitstekend voor het opfrissen van de overgangen van buiten naar binnen. Denk bijvoorbeeld aan de veranda, stoep, gang of serre. Ook in deze ruimtes kun je een grastapijt plaatsen zoals je een normaal tapijt zou leggen. Zo kun je ook op regenachtige dagen, wanneer je het liefst thuis blijft, genieten van het buitengevoel.

#3. Een indoor putting green

Je hoeft echt geen miljonair te zijn om een putting green te bezitten; met een kunstgrastapijt kan iedereen dat aanleggen. Buiten, maar ook binnen! Leg het grastapijt vast, snij een gat voor de hole en je hebt je eigen indoor golfparadijsje. Ook leuk voor op kantoor!

#4. Een groen wandtapijt

Wie zegt dat een grastapijt per se op de vloer moet liggen? Verticale tuinen zijn razend populair, maar vereisen wel veel aandacht en onderhoud. Met een kunstgrastapijt creëer je hetzelfde effect, zonder dat je je druk hoeft te maken over bijvoorbeeld bewatering. Bovendien kun je zo’n wandtapijt van kunstgras ook prima toepassen op muren die niet genoeg daglicht krijgen voor echte planten of gras.

#5. Een groene krabpaal

Huisdieren vinden het vaak heerlijk om op kunstgras te slapen en te spelen. Heb je katten? Dan kun je bijvoorbeeld een oude krabpaal met een grastapijtje bekleden – of zelf een groene krabpaal bouwen. Dan kunnen je beestjes, zelfs als ze niet naar buiten kunnen, toch van het groen in huis genieten.

Benieuwd naar onze
soorten kunstgras?