Kunstgras voor op je balkon?

Wil je je balkon graag wat groener maken? Dan is kunstgras een uitstekende oplossing! In dit artikel lichten we kort de voordelen van kunstgras voor op je balkon toe, vertellen we waar je op moet letten en geven we een beeld van welke mogelijkheden je zoal hebt.
Kunstgras balkon

Wat zijn de voordelen van kunstgras voor op je balkon?

Kunstgras geeft je balkon een levendige en aantrekkelijke uitstraling. Het is ook prettiger voor kinderen en huisdieren om op te spelen dan harde bestrating of een ondergrond van beton! Kunstgras is goed bestand tegen temperatuurschommelingen. En omdat kunstgras minder warmte absorbeert dan beton, blijft het in de warme zomermaanden een stuk koeler op je balkon. Bovendien is kunstgras bijzonder onderhoudsvriendelijk. Je hoeft het niet te bewateren, te snoeien of te bemesten. Af en toe even schoonspuiten en het kunstgras borstelen met een kunstgras bezem is voldoende!

Waar moet je op letten als je kunstgras op je balkon wil aanleggen?

De meeste balkons zijn vervaardigd uit beton. Deze zijn doorgaans egaal en vlak, dus je hebt waarschijnlijk al een geschikt oppervlak om je kunstgras op aan te leggen. Mocht het oppervlak niet helemaal egaal zijn, dan is het raadzaam om het balkon eerst te egaliseren of een egaliserend drukverdeeldoek aan te brengen; dit voorkomt dat er bobbels en kuilen in het kunstgras kunnen ontstaan. Om een nog comfortabelere ondergrond te creëren kun je eventueel valdemping platen onder het kunstgras aanleggen. Ook de waterafvoer is van belang. Het kunstgras zelf laat regenwater goed door, maar het onderliggende oppervlak dient wel voorzien te zijn van een of meerdere afvoerputjes om te voorkomen dat er water op het balkon blijft staan. Als je een houten ondergrond hebt (vlonders bijvoorbeeld) dan dient er voldoende ruimte tussen de planken te zitten om te voorkomen dat het hout gaat schimmelen of rotten.

Welk kunstgras is geschikt voor je balkon?

Bij Kunstgras.nl hebben we verschillende soorten kunstgras voor balkons. Daarbij heb je keuze uit verschillende zachtheden, vezelkleuren en poolhoogtes. Je kunt ook een van onze complete balkonpakketten bestellen; deze bevatten naast de benodigde hoeveelheid kunstgras ook alles dat je nodig hebt voor het op maat maken en bevestigen van kunstgras op je balkon.

Ook interessant voor jou