Kunstgras voor in de tuin

Vroeger was men in de veronderstelling dat kunstgras iets was dat je tegenkwam op (mini)golfbanen en sportvelden. Tegenwoordig kom je het vrijwel overal tegen. Ook in tuinen zien we steeds vaker kunstgras. Zelfs in Nederland, waar het doorgaans vaak genoeg regent om een groen gazon te kunnen behouden, neemt de vraag naar kunstgras voor in de tuin snel toe. Overweeg je om je veeleisende gazon te vervangen door een kunstgrasmat? Hieronder 8 dingen die je moet weten over kunstgras in de tuin.
kunstgras voor in de tuin

Dit moet je weten over kunstgras voor in de tuin

#1. Kunstgras vergt een investering

… maar helpt ook geld besparen. Je kunt je luxe grasmaaier en je sproei-installatie verkopen. Evenals die dure verticuteermachine die je vorig jaar hebt aangeschaft.

#2. Onderhoudsvriendelijk betekent niet helemaal onderhoudsvrij

Je hoeft niet meer te maaien en te sproeien. Dat gezegd moet je in de herfst wel de bladeren en takken verwijderen en af en toe wel je kunstgras borstelen met een speciale kunstgrasbezem, als je wil dat je gazon er mooi uit blijft zien.

#3. Je moet een nieuwe hobby zoeken

Want je hebt ineens zoveel tijd over! In plaats van ’s zomers je weekenden te spenderen aan maaien en onkruid wieden, kun je eindelijk eens lekker van je tuin gaan genieten.

#4. Je gazon ziet er niet hetzelfde uit als eerst

Want het ziet er beter uit! En waar een gazon van echt gras er eigenlijk nooit beter uit gaat zien dan vlak nadat het is aangelegd, zal jouw kunstgrasgazon er het hele jaar door mooi bij liggen. Nu, maar ook over vijf jaar.

#5. Je hebt verhalen gehoord over de mogelijke gevaren van kunstgras

Maar maak je geen zorgen, want kunstgras zelf is 100% veilig. Een aantal jaar geleden gingen er inderdaad wat verhalen de ronde over dat kunstgras kankerverwekkend zou zijn. Het ging echter niet om het kunstgras zelf maar om het rubbergranulaat dat gebruikt worden voor het instrooien van sportvelden, en er is nog altijd niet bewezen dat dit schadelijk is. Bovendien wordt het bewuste rubbergranulaat niet gebruikt voor kunstgras in de tuin.

#6. Je moet je kids goed aankleden

Want kunstgras in de tuin smeekt om op gespeeld te worden – zelfs in de winter! En dat kan gewoon, want zoals we bij het vorige punt al aangaven: kunstgras is helemaal veilig. Als je valdemping aanlegt, is het nog prettiger om op te spelen ook.

#7. Het gras is altijd groener aan de overkant... of niet?

Het levendige, diepe groen van een synthetisch gazon is lastig te weerstaan. Maar je hoeft natuurlijk geen groen gazon te nemen. Als je voor kunstgras kiest, is namelijk alles mogelijk. Wil je een roze of babyblauw gazon? Gekleurd kunstgras kopen kan gewoon!

#8. Afgunst is slecht voor de buurt

Dat perfecte gazon van je (dat je nooit hoeft te maaien, te bewateren, te bemesten of te verticuteren) zal ongetwijfeld je buren jaloers maken. Dus als je kiest voor kunstgras in de tuin, moet je wel rekening houden met enige afgunst!

.

Ook interessant voor jou