Kunstgras online kopen

Wil je online kunstgras kopen en ben je hierbij aan het oriënteren wat er zoal wordt aangeboden? Dan zal het je vast opvallen dat er enorm veel keuze is tussen verschillende aanbieders met uiteenlopende prijzen. Om je een beetje op weg te helpen hebben wij hieronder een kort stappenplan samengesteld.
tivoli kunstgras tuin met overkapping

Vraag altijd eerst samples aan

Wil je direct kunstgras aanschaffen of je eerst laten informeren? Dit is eenvoudiger dan gedacht. Vrijwel alle leveranciers van kunstgras voor bij jou thuis bieden de mogelijkheid om eerst een sample op te vragen. Uiteraard moet je deze mogelijkheid niet aan je voorbij laten gaan. Zo kan je goed zien welke kwaliteit er werkelijk wordt geboden, of dit in verhouding staat tot de prijs, hoe het aanvoelt én of de samenstelling van de kleuren je aanspreekt. Zo weet je direct wat je kunt verwachten en hierna beslissen of je over gaat tot de aankoop van het kunstgras.

Je tuin inmeten en producten samenstellen

Heb je het juiste type kunstgras gevonden? Dan is het tijd om je tuin in te meten en de producten samen te stellen.

Meet het stuk op waar het kunstgras moet komen. Hierbij is het goed om rekening te houden met de standaard rolbreedtes van twee en vier meter, die ook samen kunnen worden gevoegd. Op deze manier weet je exact hoeveel kunstgras je nodig hebt. Hierbij het advies om altijd iets extra te bereken, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Bij de meeste aanbieders kan je vervolgens online direct uitrekenen hoeveel je betaalt voor het kunstgras en op welke maatvoering het kunstgras wordt geleverd.

Andere producten die je nodig hebt:

Nadat je de ondergrond gereed hebt gemaakt conform een voor jou opgesteld stappenplan, wordt geadviseerd om ook de volgende accessoires toe te voegen aan jouw bestelling:

  • Onderdoek/Foam; op het afgewerkte zandbed kan je dit aanbrengen waarna het kunstgras kan worden geïnstalleerd. Dit werkt onkruidwerend en tevens stabiliserend.
  • Kunstgrasmes; om het kunstgras rondom goed aan te snijden, wordt geadviseerd om een scherp mes te gebruiken voor het mooiste resultaat.
  • Zelfklevende lijmband; afhankelijk van de samenstelling van je bestelling, kan het zo zijn dat je één of meerdere naden aan elkaar moet bevestigen. Voor jou als particulier wordt hiervoor een zelfklevende lijmband geadviseerd.
  • Kunstgrashaken; om er zeker van te zijn dat alles goed blijft liggen, kan je rondom een aantal kunstgrashaken aanbrengen.
  • Instrooizand; niet iedereen kiest ervoor om instrooizand aan te brengen op het kunstgras. Echter zorgt dit ervoor dat de vezels goed worden ondersteund en hierdoor beter overeind blijven staan. Daarnaast krijgt het kunstgras extra gewicht waardoor het meer stabiliteit krijgt en hierdoor mooi strak blijft liggen. Kies je ervoor om instrooizand toe te passen, doe dit dan nooit met ander zand, want hiermee loop je het risico om het kunstgras te beschadigen.

Zo heb je het pakket compleet en kan je de bestelling afronden!

Heb je na het lezen hiervan nog vragen? Neem dan gerust contact op met een van de specialisten van kunstgras.nl.

Ook interessant voor jou