Kunstgras Tuin

U heeft net een nieuw huis gebouwd en de tuin moet nog aangelegd worden. Of u bent al jaren in het bezit van een tuin met een (grote) grasmat, maar het onderhouden ervan kost u teveel tijd.

Of uw dakterras c.q. balkon kan eigenlijk wel wat opgefleurd worden. Herkent u dit?

Op deze site laten we u zien waarom kunstgras een goede keuze is. We geven antwoord op vragen als: waarvoor kan kunstgras gebruikt worden? Wat zijn de kosten? Wat zijn de voordelen ten opzichte van natuurgras? Hoe moet ik het onderhouden? En is het wel veilig voor mijn kinderen?

Gras en kunstgras

Kiest u voor een natuurlijke grasmat of voor kunst gras? Een kunstgras tuin heeft geen echte grasgeur, maar het heeft wel veel andere voordelen, denk bijvoorbeeld aan het onderhoud. Een kunstgrasmat heeft nagenoeg geen onderhoud nodig. Een zeer groot voordeel voor iedereen die graag een mooie tuin wil en eigenlijk te druk is om er veel tijd in te steken. Bent u iemand die veel reist of vaak van huis is? Een kunstgras tuin biedt uitkomst. Andere voordelen zijn:

  • Natuurlijke fris groene uitstraling
  • Duurzaam: het gaat jaren mee
  • Weinig onderhoud
  • Mest- en waterbesparing
  • Milieuvriendelijk
  • Veilig en zacht

Het weinige onderhoud dat wel gedaan moet worden, bestaat uit het schoonhouden van de mat en het af en toe borstelen. Ook raden we aan om periodiek onderhoud te laten verrichten door experts zodat u jarenlang kunt blijven genieten van de groene mat. De kosten van een onderhoudsbeurt vallen erg mee.Kinderen kunnen heerlijk spelen op een nepgras gazon. Van moeilijk uitwasbare grasvlekken zult u geen last hebben en ook eventuele hooikoortsklachten blijven uit. Het gras voelt lekker zacht aan. Ontlasting van huisdieren is makkelijk te verwijderen. Goed naspoelen met water is ook voor uw eigen hygiëne aan te raden.

Kunstgras tuin prijzen

De prijzen van kunstgras zijn afhankelijk van een aantal factoren. Welk materiaal is bijvoorbeeld gebruikt en welke vulling? Is gebruik gemaakt van zachte vezels en wat is de sterkte ervan? Ook de dichtheid van de vezels bepaalt mede de prijs. Daarnaast is er verschil in de vulling. Wordt er zand gebruikt of helemaal geen infill. De producten zijn in verschillende prijsklassen verkrijgbaar. Voor elk wat wils! De laagste prijzen komen uit op ongeveer EUR 10,00 per vierkante meter.

Terras of balkon

Ook op uw balkon of dakterras kunt u een grasmat aanleggen. U tovert daarmee uw balkon of dakterras om in een fris en groen ogende tuin. Kunstgras is te combineren met elke stijl: van klassiek tot modern.

Kunstgras op een balkon of dakterras vereist wel een andere ondergrond dan in een tuin. Hoe wordt het op uw balkon of dakterras aangelegd?

In de tekst hieronder staat een link naar het fotoboek waarin praktijkvoorbeelden van toepassingen op balkons en dakterrassen staan afgebeeld.

Toepassingen

De toepassingen zijn eindeloos, juist omdat het geen natuurgras is. Denk daarbij bijvoorbeeld aan uw balkon of dakterras. In principe kan het op elke gewenste plek geplaatst worden. Zo over beton of de bestrating heen. Om beschadigingen aan de mat uit te sluiten, moet de ondergrond vooraf wel genivelleerd worden.

Kunstgras kan in elke gewenste vorm gelegd worden, zelfs in cirkels. Klik op deze link om meerdere voorbeelden te bekijken: Praktijkvoorbeelden van kunstgras in de tuin.

Als in uw tuin weinig zon komt en de grasmat veel mos bevat, zou kunstgras een prachtige oplossing zijn. Verticuteren is uiteraard niet meer nodig. Een fris groen gazon is het resultaat!

Terug naar: kunstgras kopen.