Ondergrond Kunstgras

Elke ondergrond is in principe geschikt voor kunstgras, er zijn echter wel zaken waar u op moet letten om de maximale levensduur van kunstgras te garanderen. Het is sowieso raadzaam om de ondergrond kunstgras vlak te maken, dit voorkomt beschadigingen. Een stenen vloer of beton kan ook worden gebruikt als ondergrond, dit komt vaak voor op bijvoorbeeld balkons of dakterrassen.

10 tot 15 centimeter afgraven

Als u een kunstgras gazon wilt aanleggen, dan kunt u het beste een ondergrond aanbrengen die u ook zou aanleggen voor straatwerk. Graaf ongeveer 15 tot 20 centimeter af en vul dit met schoon straatzand. Nadat u het zand vlak heeft gemaakt raden we u aan om druk verdelend doek aan te brengen. Vervolgens kunt u hierover het kunstgras leggen.

Drainage

Het is raadzaam een tuin goed te draineren als die slecht water afvoert (leemgrond of zware klei). Kunstgras wordt standaard voorzien van drainagegaten. Controleer deze gaten voordat u het kunstgras aanlegt.

Kunstgras op glooiende ondergronden

Een glooiende ondergrond is geen probleem, zolang het maar niet onregelmatig is. Na verloop van tijd zal het kunstgras vanzelf de vorm van de ondergrond aanmeten vanwege schommelingen in temperatuur. Bij steilere hellingen is het handig de bovenkant van het kunstgras vast te zetten.

In verband met de garantie kunt u het beste in elk geval de aanwijzingen van de fabrikant en leverancier opvolgen. Als u vragen heeft over de ideale ondergrond voor kunstgras? Neem dan contact met ons op.

Terug naar de pagina: Kunstgras kopen