Kwaliteit

De kwaliteit van kunstgras wordt bepaald door een aantal factoren. Ten eerste is het belangrijk om voor u zelf te bepalen welk type kunstgras het beste past bij uw wensen. Heeft u een klein budget en bent u al blij als het groen is? Of wilt u een type kunstgras dat zoveel mogelijk op echt gras lijkt, met een combinatie van allerlei verschillende vezels, kleuren en poolhoogten?

Daarnaast kan het ook nog zo zijn dat uw kinderen het gras zeer intensief gaan gebruiken, terwijl anderen het gras juist weinig zullen gaan betreden. Hieronder vindt u een aantal richtlijnen die u kunt gebruiken. Uit ervaring weten we dat de gemiddelde consument, gemeente, school, kinderdagverblijf of sportclub op zoek zal zijn naar een van deze typen kunstgras:

  • Siergras
  • Sportgras
  • Budgetgras
  • Speelgras

Natuurlijke uitstraling

Voor siergras zal een bovengemiddelde natuurlijke uitstraling zeer belangrijk zijn. Voor voetbalclubs en gemeentes die op zoek zijn naar kunstgras voor sport (voetbal) zal dat ook het geval zijn. Een natuurlijke uitstraling kan gecreeerd worden door de productietechniek (beter weven dan tuften) en het gebruik van meerdere typen vezels met verschillende poolhoogtes, kleuren en vormen.

Poolherstellend vermogen

Zodra kunstgras wordt betreden zal het gras in eerste instantie plat gaan liggen. De betere kwaliteiten kunstgras zullen snel weer overeind gaan staan. De mate waarin het kunstgras daarin slaagt wordt het poolherstellend vermogen genoemd. Bij speelgras en sportgras zijn dit belangrijke eigenschappen.

Productietechniek (beter weven dan tuften) en de vorm van de vezel zal hierin belangrijk zijn. U zult begrijpen dat een v-vorm sneller rechtop gaat staan als een grasspriet zonder enige vorm. Om dit te testen kunt u eens proberen om een A4-tje rechtop te zetten. Dit werkt niet. Als u datzelfde A4-tje dubbel vouwt en het vervolgens opnieuw probeert rechtop te zetten, dan lukt het wel. De werking is voor kunstgras niet anders. Kunstgras dat plat ligt zal sneller slijten en een minder lange levensduur hebben.

Poolhoogte

Zorg dat u bij het vergelijken van verschillende prijzen en kwaliteiten kijkt naar de poolhoogte. Kunstgras met een lagere poolhoogte zal goedkoper zijn, daar zit immers minder grondstoffen in. Het gras hoeft niet van mindere kwaliteit te zijn. Het echte budgetgras heeft vaak wel een lage poolhoogte.

Dichtheid

In het verlengde van de poolhoogte zult u begrijpen dat kunstgras met minder grassprieten per vierkante meter goedkoper zal zijn. De reden is simpel: er is minder grondstof nodig. In sommige gevallen zal de kwaliteit ook later zijn, ook al is dat lang niet altijd het geval. Het is wel aan te raden om hier naar te kijken zodat u geen appels met peren gaan vergelijken.

Samples opvragen

Nadat u uw (voorlopige) conclusie hebt getrokken, raden we u aan om eerst een aantal gratis samples op te vragen in onze webshop. Op deze manier kunt u zelf het best de kwaliteit van onze producten beoordelen. Klik hier voor onze gratis samples!

Terug naar: kunstgras kopen.