Welke ondergrond is geschikt voor kunstgras?


Waar moet de ondergrond van kunstgras aan voldoen? Waarom is de ondergrond zo belangrijk? De ondergrond van het kunstgras is belangrijk voor de levensduur ervan en zorgt ervoor dat de kwaliteit gewaarborgd blijft, hier dient dus vooraf met zorg naar gekeken te worden. Voor elke toepassing, denk aan een tuin, balkon of dakterras, is een andere ondergrond mogelijk.

Kunstgras ondergrond voor in de tuin

Kunstgras in de tuin vervangt vaak een al bestaande grasmat. Om ervoor te zorgen dat de ondergrond goed wordt is het van belang om de zwarte grond met wortels te verwijderen. De zwarte grond, ofwel aarde, is verteerbaar en daarbij kunnen de wortels mogelijk doorgroeien. Dit kan zorgen voor verzakkingen of hobbels in het kunstgras, en dat kan de kwaliteit/levensduur van het kunstgas verminderen.

Wat is de ideale ondergrond?

De ideale ondergrond voor kunstgras is brekerzand. Dit voldoet aan alle eisen voor een stevige, goede ondergrond. Het zand is makkelijk te egaliseren en is waterdoorlatend. Ons advies is om een laag van 5-10 centimeter zand neer te leggen als ondergrond. Als de onderliggende grond goed water doorlaat is 5 centimeter voldoende, wanneer dit niet het geval is is 10 centimeter verstandig om aan te houden.

Indien het kunstgras over een bestaand terras gelegd wordt, is een laag van enkele centimeter zand voldoende om een stevige, egale ondergrond te creëren.

Ben je benieuwd naar hoe je kunstgras in je tuin moet leggen of wil je het liever laten leggen door professionals? Ontdek dan onze legtips, of in het 2e geval, onze legservice.

Kunstgras ondergrond voor op het balkon

Het balkon is van zichzelf vaak een goede ondergrond voor kunstgras. Een van de meest belangrijke dingen hierbij is dat het water weg kan lopen van het balkon. In veel gevallen is bij de bouw al gedacht aan de waterafvoer, maar het is goed om dit na te gaan. Als dit niet het geval is, moet er namelijk gebruik gemaakt worden van drainagematten. Door middel van valdemping is het mogelijk om de ondergrond perfect egaal en wat zachter te maken. Ideaal als je voor wat extra luxe wilt gaan.

Wanneer de ondergrond van het balkon niet egaal is, denk aan tegels of hout met gaten of scheuren, is het wel verstandig om valdemping of een drukverdeeldoek te gebruiken alvorens je het kunstgras aanbrengt. Wanneer je dit niet doet kunnen de groeven zichtbaar worden in het kunstgras, en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Bij twijfels en vragen over de ondergrond of het type kunstgras dat het beste bij jouw tuin of balkon past kan je altijd contact met ons opnemen.

Producten die wij beschikbaar hebben voor een egale, kwalitatief goede ondergrond.

Filters Showing all 3 resultaten
Prijs
Zachtheid
1 of hoger
Beoorderling
Geschikt voor
Rolbreedte
Poolhoogte
Sorteren op

Benieuwd naar onze
soorten kunstgras?