Gekleurd kunstgras kopen?

Omdat we met kunstgras vaak de indruk van echt gras wil wekken, zie je voornamelijk groene kunstgrasmatten. Maar dat hoeft natuurlijk niet! Kunstgras is synthetisch, dus in principe kan het in elke denkbare kleur worden vervaardigd. Wil je gekleurd kunstgras kopen? Wij vertellen je wat je moet weten!
Gekleurd kunstgras

Welke opties heb ik als ik gekleurd kunstgras wil kopen?

Zoals gezegd is kunstgras in vrijwel elke kleur verkrijgbaar. Het maakt niet uit of je nu op zoek bent naar blauw gras, rood gras, geel gras of zelfs zwart gras, het kan allemaal. Net zoals bij groen kunstgras heb je ook bij andere kleuren kunstgras keuze uit een breed scala aan kwaliteitsniveaus, poolhoogtes en dichtheden. Het enige verschil is de kleur van de kunstgrasvezels!

Voor welke toepassingen gebruik je gekleurd kunstgras?

Gekleurd kunstgras wordt voor verschillende toepassingen gebruikt. Zo is kunstgras voor fitness en crossfit toepassingen vaak uitgevoerd in alternatieve kleuren. Gekleurd kunstgras wordt ook vaak gebruikt voor het inrichten en/of aankleden van bedrijven, etalages, winkels, beursstands en kramen op evenementen. En hoe zit het dan met kunstgras voor thuis? Wel, wat ons betreft heb je geen specifieke reden nodig om gekleurd kunstgras te bestellen. Als jij graag een roze in plaats van een groen gazon in de tuin wilt, dan regelen we dat voor je. En als je speelgras wilt bestellen voor je kind dat toevallig dol is op de kleur blauw, dan regelen we blauw gras voor je.

Hoe zit het met de kleurvastheid van gekleurd kunstgras?

Je bonte was wordt in de loop der jaren vaak wat valer of doffer van kleur. Omdat dit heel geleidelijk gaat, merk je dat vaak niet echt; totdat je ineens hetzelfde rode T-shirt nieuw aanschaft en het verschil ziet. Gebeurt dat ook met gekleurd kunstgras? Wel, dat hangt van de kwaliteit af en kan per fabrikant en soort kunstgras sterk verschillen. Veel kunstgrasfabrikanten voeren tegenwoordig tests uit om de kleurechtheid en UV-bestendigheid van de kunstgrasvezels te waarborgen. Bij Kunstgras.nl leveren we uitsluitend in Europa vervaardigd gekleurd kunstgras van gerenommeerde fabrikanten; daarbij krijg je 10 jaar garantie op het behoud van de kleur.

Ook interessant voor jou