Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Door de jaren heen hebben we vele vragen over kunstgras gekregen. Er zijn een aantal vragen die telkens terugkomen. De meest gestelde vragen hebben we voor u verzamelt en op een rij gezet.

Consumenten en media hebben veel aandacht besteedt aan de veiligheid en milieuvriendelijkheid van kunstgras. Je kunt de veiligheid van kunstgras zien vanuit verschillende perspectieven:

  • Brandveiligheid
  • Veilig als speelplek voor kinderen en huisdieren
  • Milieuvriendelijkheid

Lees meer

Ons kunstgras is zeer geschikt voor huisdieren. Kwalitatief goed kunstgras is namelijk gemaakt van stevige componenten waardoor uw huisdieren het niet kunnen beschadigen. Uitwerpselen kunnen eenvoudig van het kunstgras worden verwijderd zonder dat het schade aanricht. Veel van onze klanten hebben huisdieren en we horen geen klachten over huisdieren die een hekel hebben aan het gras. Dus ook op dat vlak hoeft u zich geen zorgen te maken. Tot slot hoeft u zich ook geen zorgen te maken over de gezondheid van uw huisdieren. Wij leveren namelijk enkel Europese producties kunstgras en indien nodig schoon invulzand. Kunstgras voor huisdieren is dus zeker aan te raden bij ons.

De keuze is aan uzelf. Bent u een handige doe-het-zelver, dan kan het zelf aanleggen u veel geld besparen. Zelf kunstgras leggen kost echter veel tijd en vergt de nodige voorbereiding. Wenst u het kunstgras te laten plaatsen door een van onze installateurs? Dan brengen wij u graag in contact!

» Meer informatie over kunstgras laten leggen
» Meer informatie over het zelf leggen van kunstgras

Alle types kunstgras van Kunstgras.nl zijn voorzien van perforatiegaten en op deze manier ook waterdoorlatend.
Naast deze goede eigenschap van dit product, moet u ook rekening houden met de waterafvoer van de ondergrond onder uw kunstgras. Als u kunstgras in de tuin legt, moet de ondergrond vlak, stabiel en drainerend zijn.

Kunstgras is niet overhoudsvrij te noemen. Hoewel het onderhoud van kunstgras in vergelijking tot echt gras zeer beperkt is, moet u om het kunstgras jaren lang mooi te houden, toch wat aandacht besteden aan uw kunstgrasgazon.

» Meer informatie over het onderhoud van kunstgras

Overweegt u om zelf het kunstgras zelf te leggen? Op deze manier bespaart u veel geld. Laat u vooraf goed informeren over de aanleg hiervan.

» Meer informatie over het zelf leggen van kunstgras

Als u het kunstgras gaat leggen, dan is het van belang om goede scherpe mesjes te gebruiken voor het snijden van het kunstgras. Het snijden gaat hierdoor een stuk eenvoudiger en daarnaast is de afwerking ook strakker. Allereerst kunt u het kunstgras over de lange lengtes met de vezelrichting snijden. Door het kunstgras even om te slaan en langs deze naad te snijden, zullen de vezels nooit worden beschadigd. Gaat u een of meerdere stukken aan elkaar verlijmen, dan adviseren wij hierbij een overlap van 1-2 cm. U kunt hierbij beide kanten schoonsnijden. Tot slot kunt u het kunstgras rondom schoon snijden.

Het belangrijkste onderhoud is eigenlijk het regelmatig schoonhouden van uw gazon. Blaadjes, zaden en takken van omringende bomen en planten die op uw kunstgazon terecht komen, moet u verwijderen om kieming van onkruid te vermijden. U kunt hiervoor het beste een harde bezem gebruiken. Het borstelen zorgt er tevens voor dat het gras mooi rechtop blijft staan.

Mocht er onverhoopt toch onkruid in uw kunstgras ontstaan, dan kunt u dit eenvoudig verwijderen met een hark, de hand of met een onkruidverdelgingsmiddel. Als uw kunstgrasmat is voorzien van ons gronddoek, dan kunnen eventuele wortels van onkruid nooit door de kunstgrasmat heen groeien. Wij adviseren u dan ook om deze er altijd bij te bestellen.

Ongelukjes van huisdieren moet u voor uw eigen hygiëne zo snel mogelijk verwijderen en naspoelen. Het verwijderen van afval op uw gazon voorkomt tevens verstopping van de zandlaag met betrekking tot de waterafvoer.

De laatste jaren is er veel discussie ontstaan over de korrels in kunstgras. De korrels, gemaakt uit fijngemalen rubber, wordt ook wel rubbergranulaat genoemd. Dit betreft een instrooimateriaal die enkel wordt gebruikt op grote kunstgras sportvelden. Deze korrels zorgen ervoor dat het sportveld dezelfde eigenschappen krijgt als een gewoon grasveld, zodat de bal niet te snel rolt en niet te hoog stuitert. Daarnaast wordt het kunstgras beter geschikt voor slidings.

Alle types kunstgras van Kunstgras.nl zijn enkel Europese producties en vrij van lood en cadmium. Onze types dient u enkel in te vullen met instrooizand. U hoeft zich verder dus geen zorgen te maken om uw gezondheid of van uw kinderen en/of huisdieren. Zorgeloos genieten!

Consumenten en media hebben veel aandacht besteedt aan de veiligheid en milieuvriendelijkheid van kunstgras. Je kunt de veiligheid van kunstgras zien vanuit verschillende perspectieven:

  • Brandveiligheid
  • Veilig als speelplek voor kinderen en huisdieren
  • Milieuvriendelijkheid

» Meer informatie over de veiligheid van kunstgras