Onderhoud van kunstgras

Als u kunstgras aanlegt bij uw bedrijf, is het maaien, bemesten en sproeien van het gras verleden tijd. Kunstgras heeft een veel lagere onderhoudsbehoefte dan gewoon gras en op de lange termijn kan dit een behoorlijke kostenbesparing opleveren.

Hoewel het onderhoud van kunstgras in vergelijking tot echt gras zeer beperkt is, moet er om het kunstgras jaren lang mooi te houden, toch wat aandacht worden besteedt aan het kunstgrasgazon. Het onderhoud is grofweg op te delen in drie aspecten:

Schoonhouden van het kunstgras

Het belangrijkste onderhoud is eigenlijk het regelmatig schoonhouden van het gazon. Blaadjes, zaden en takken van omringende bomen en planten die op het gazon terecht komen, moeten worden verwijderd om kieming van onkruid te vermijden. Hiervoor kan het beste een harde bezem worden gebruikt. Het borstelen zorgt er tevens voor dat het gras mooi rechtop blijft staan.

Mocht er onverhoopt toch onkruid ontstaan, dan kunt u dit eenvoudig verwijderen met een hark, de hand of met een onkruidverdelgingsmiddel Als uw kunstgrasmat is voorzien van een worteldoek, dan kunnen eventuele wortels van onkruid nooit door de kunstgrasmat heen groeien. Het verwijderen van afval op uw gazon  voorkomt tevens verstopping van de zandlaag met betrekking tot de waterafvoer.

Regelmatig schoonhouden van het kunstgras draagt ertoe bij dat het gras langdurig een representatieve uitstraling behoudt.

Periodiek onderhoud

Wij raden u aan om uw gazon periodiek, dit kan variëren van eens per jaar tot eens in de vijf jaar, een grote onderhoudsbeurt te geven of te laten geven. Tijdens deze onderhoudsbeurt wordt uw gazon opgeborsteld en waar nodig bijgewerkt. De kosten van deze onderhoudsbeurt vallen erg mee.

Onderhoudsmaterialen en instrooimaterialen

Als instrooimateriaal wordt bij de aanleg vaak instrooizand gebruikt. Dit fijne kwartszand zal na verloop van tijd wat inklinken, zeker bij intensief gebruik. Het is daarom aan te raden een per jaar een beetje zand bij te strooien.

Het is aan te raden al het onderhoud uit te laten voeren door een gespecialiseerd hoveniersbedrijf.

[<section]< p=””>

[/<section]< p=””>

[<section]< p=””>

Vraagt u zich af of kunstgras geschikt is voor uw toepassing, neem dan contact op met onze kunstgras specialisten, zij helpen u graag met het maken van de juiste keuze.

[/<section]< p=””>

[<section]< p=””>

  • Representatief
  • Brandveilig
  • Elke vorm mogelijk
  • Duurzaam

[/<section]< p=””>

[<section]< p=””>

  • Weinig onderhoud
  • Altijd mooi groen
  • Waterbesparing
  • Milieuvriendelijke producten

[/<section]< p=””>